28 Mart 2012 Çarşamba

Ana Beatriz Barros



1982 Brezilya doğumlu Ana Beatriz Barros, Portekiz kanı ve İspanyol Ateşi’nin mükemmel karışımıyla çocukluğunu Rio de Janeiro’da geçirdi. Şu anda New York’ta yaşayan model mavi gözlü, 183 boyunda ve 55 kilo.

14 yaşındayken Elite Model Management tarafından keşfedildikten sonra Rio’da “Yılın Elit Görünümü”nde birinci sıraya oturdu ve yarışmanın bir üst seviyesi olan “Uluslararası Elite Look” finalinde ise ikinci sırada yerini aldı.

Bu büyük sıçramayla beraber ajanslarla kontratlar imzaladı ve Armani Jeans, Bebe, Chanel Cosmetics, Christian Dior, Diesel, Guess, Mango gibi markaların yüzleri oldu. 2004 yılında Jennifer Lopez Ana Beatriz’i jLo marka iç çamaşırlarının yüzü olarak ilan etti. Ayrıca Valentino, Missoni, Gucci, Christian Dior, Versace, Emporio Armani, BCBG, DKNY, Jean-Paul Gaultier, Dolce & Gabbana, Michael Kors ve Elie Saab gibi moda devlerinin podyumlarında yürüdü.

Bir dönem Victoria’s Secret meleklerinden olan model 2002, 2003, 2005, 2006 ve 2008 yıllarındaki şovlarda izleyenleri büyüledi.

Ana’nın ilginç tarafı ise geleceğe dair planları; kız kardeşi ve kuzeniyle beraber Brezilya’da bir dermatoloji kliniği açmak istiyor.