16 Haziran 2012 Cumartesi

Pembe Metrobüse HAYIR'lı olsun diyelim !


Her gün yeni bir düzenleme önerisiyle ufkumuzu açan kesime öncelikle teşekkürlerimizi borç bilirim.

Konuya gelirsek saadet partisi sadece kadın yolcular için sefer düzenlemesi adına 60 bin imza toplayıp Taksim ‘de yaptıkları açıklamayla Kadir Topbaş’a göndermişler. Bugüne kadar şaka zannettiğim için bu konuda bir şeyler karalamamıştım. 1500 yıldır süregelen bağnazlığa demokrasi karıştırıp kokteyl haline getirerek sunmak, neyin kafasıdır? Zaten cinslerin birbirlerine uzaylı gözüyle baktığı Türkiye’den bahsediyoruz ve yapılan ayrımcılığı daha fazla körükleyeceği gibi, kutuplaşmayı arttıracaktır.
Pembe metrobüs varken normal metrobüse binen kadının halini bir düşünün. Sizce nasıl karşılanacaktır bu uygulamadan sonra? “Yollu, zaten istiyor, bindiğine göre iş var, dur bakalım anlarız” anlayışı ile karşılanacak, taciz edilip savunulmayacak, çünkü pembe metrobüsümüz olduğu için toplum baskısı görecektir. Hatta şöyle hayali bir konuşma bile yaratabiliriz:
- Polis bey tacize uğradım, şikayetçiyim.
- Hanımefendi rahatsız oluyorsanız pembe metrobüs var. Onu tercih ediniz.
Sizce bu diyalog hayata hiç yansımayacak bir kurgu mu? Kararı siz verin.
Toplum baskısını, cinsiyetçiliği, ayrımcılığı, bireysel özgürlükleri kısıtlamak Türkiye gibi bir gözü Avrupa’ya diğeri Ortadoğu’ya bakan bir ülkede din üzerine bir toplum yarattıramaz. Arap ülkeleriyle olan kültür farklılığı apaçık ortada zaten. Tek olacak şeyi daha neofaşist bir yaklaşımın ortaya çıkması ve daha muhafazakar bir toplum yaratmak istenirken çıkabilecek toplumsal ayrışmayı, birbirine nefretle bakan insanlardan oluşan bir toplumu göze almış olduğunuzu gösterir. Asıl insanı korkutan bu.