14 Temmuz 2012 Cumartesi

Doğaya Sarılmak..

 Bazen çok yoruluyorum.. 
Sıcak, ıssız bi sahil kenarına gidip günlerce kalmak ve kafamı dinlemek istiyorum.. Ne telefon, ne internet, ne başka bir şey..  Sadece müzik ve bir kaç dergi olsun yanımda yeterli.. Sınav stresi yok, hocaların saçmalıkları yok, şehrin gerginliği yok, sıkıntı yok, dert yok, tasa yok.. Sadece sakinlik, sadelik, müzik, dergiler, yetecek kadar yiyecek ve bir şişe lezzetli şarap olsun, bana yeter.. Ne mi, şarap mı? E gitmişsin sahil kenarına, güneşin batışını su içerek mi izleyeceksin a dost?! Şarap tabi.

Gıcık sesli, ikide bir ertelemek isteyeceğin alarmın sesiyle değil; ertelemek istemeyeceğin, duymaktan sıkılmayacağın dalganın sesiyle uyanacaksın.. Etrafında kasvetli 4 tane duvar değil, tüm canlılığıyla 4 tane ağaç olacak, gölgesinde serinleyebileceğin.. Kara bulutların karanlık sabahına değil, bulutsuz gök yüzünün maviliğine açacaksın gözlerini.. Denizde yıkayacaksın yüzünü,; tuzlu, serin suyu öyle bir çarpacaksın ki yüzüne, ayıltacak seni.. Ayılacaksın ki israf etmeyesin o zamanın bir saniyesini bile.. Etrafındaki sade güzellikleri, doğayı, sakinliği gördükçe mutlu olacaksın.. “İyi ki…” diyeceksin, “İyi ki gelmişim.”
Kahvaltın olacak; ekmeğin, peynirin, domatesin ve zeytinin.. Kafi bu kadarı, fazlasına gerek yok, 3-5 gün de yemeyiver menemen! Kararında yiyeceksin, ne az ne çok.. Yemekten sonra sahil boyunca yürüyüp yediklerini hazmedeceksin.. Sonra da ver elini sabah sporu, atlayacaksın serin sulara, yüzeceksin ufka doğru.. Baktın ki seninle uyuyan ağaçlar iyice küçüldü, döneceksin geri..
Öğleden sonra bir kenarda dergini okuyacaksın.. Kulaklarında hala dalga sesleri, sıkılmadın ki bir saniye bile.. Güneş batarken usulca kızıla dönecek gökyüzü.. O maviden turuncuya, turuncudan kızıla döneren 1-2 lokma bir şey yiyip açacaksın şarabı.. Sarhoş olmak yok! Sadece anın tadını çıkaracak kadar içeceksin, yarım çay bardağı yeter de artar bile.. Denizin üstünden batan güneşi seyre dalacaksın, kulağında hafif bir müzik..
Böyle geçecek günlerin, akşam çok geç vakte kalmayacaksın.. Hava kararacak, 1-2 saat daha arabanın ışığında sessizliğin tadını çıkarıp gireceksin uyku tulumuna.. Yıldızlı gökyüzü yorganın olacak, ay ışığıysa sokak lambası..

Dalga sesi eşliğinde başladığın güne, dalga sesleriyle veda edeceksin..

Yıldızlara bakıp, gözlerini kapatacaksın..

Ve uyuyacaksın.