25 Şubat 2012 Cumartesi

Dünya Gündemi / 3

Pentti Arajarvi Danimarka Prensesi Mary'nin göğüslerine öyle bir baktı ki! Kriz çıkaracak bakış!

Diplomatik kriz çıkaracak bakış

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da resmi bir yemekte, ev sahibi prensesin derin göğüs dekoltesine bakan konuk cumhurbaşkanın kocası, bakışları fark edilince ne yapacağını şaşırdı

Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen geçen ay, Danimarka'ya resmi bir ziyarette bulundu. Danimarka Kraliçesi ise konuk Cumhurbaşkanı Halonen ve kocasıPentti Arajarvi onuruna bir yemek verdi.

Yemeğe Danimarka Prensesi Mary de katıldı. Prenses Mary ile yan yana oturan Pentti Arajarvi'nin Prensesin derin göğüs dekoltesine bakışı kameraların gözünden kaçmadı.

Kameraya takılan görüntülere göre prenses üzerindeki bakışları fark edip dekoltesini düzeltmeye çalışırken Pentti Arajarvi de tavana bakıp işlediği suçunu gizlemeye çalışıyor. Arajarvi daha sonra kendisini prensesin gerdanlıklarına bakıyordum diye savundu.


İngiltere'de 3 yaşındaki çocuk kimliğini reddetti. Erkek çocuk gibi yaşamayı reddeden Zach saçlarını uzattı!

Zach İngiltere’nin “Cinsiyet Kimlik Bozukluğu” hastalığına yakalanan en küçük hastalarından biriydi.

İngiltere’nin Essex kentinde yaşayan 4 yaşındaki Zach Avery 1 sene öncesine kadar erkek çizgi film kahramanlarına özeniyor ve tipik erkek çocuk davranışları sergiliyordu. 3 yaşına bastığında erkek çocuk gibi yaşamayı reddeden Zach saçlarını uzattı ve annesinden saçlarına kurdele takmasını istedi.


Zach’in anne-babası Theresa ile Darren Avery oğullarını doktora götürdüklerinde gerçeği öğrendi. Zach İngiltere’nin “Cinsiyet Kimlik Bozukluğu” hastalığına yakalanan en küçük hastalarından biriydi.

Zach’in dışında 3 çocuğu daha olan Theresa oğlunun bir gün gelip kendisine “Ben kızım” dediğini söyledi. Theresa sözlerine şöyle devam etti: “Erkek kimliğini reddettiğini ilk duyduğum zaman şaka yaptığını sandım. Neticede sadece 3 yaşında bir çocuktu. Fakat daha sonra cinsel organından rahatsız olduğunu onu kesmek istediğini söylediğini duyunca işin ciddiyetinin farkına vardım.”

Zach’in özel durumu yüzünden okulda zorluk çekmediğini, arkadaşlarının Zach’i Zach olduğu için sevdiklerini belirten Theresa şöyle konuştu: “Zach’in okulu bize çok destek oldu. Kızların da tercih edebildiği pantolonlu bir üniforma var. Şimdi onunla okula gidiyor. Ayrıca okul hem kızların hem de erkeklerin kullanabileceği bir tuvalet yaptırdı. Dolayısıyla şu an okul açısından Zach‘i rahatsız edebilecek bir konu gündemimizde yok."


Rachel Farrell adındaki kadın öğretmen 17 yaşındaki öğrencisi ile otel odasında basıldı!

25 yaşındaki öğretmen, evlendikten sadece iki ay sonra 17 yaşındaki öğrencisiyle otelde basıldı

ABD Pennsylvania'da yaşayan lise öğretmeni 25 yaşındakiRachel Farrell'ın, 17 yaşındaki öğrencisiyle otellerde ve otomobilinde cinsel ilişkiye girdiği ortaya çıktı.

Polis, genç öğretmenin ortaya çıkan 17 yaşındaki öğrencisiyle ilişkisinin dışında, başka üç öğrenciyle de ilişkiye girmiş olabileceği ihtimalinin araştırıldığını açıkladı.

Öğretmeninin kendisiyle Facebook üzerinden iletişim kurduğunu söyleyen ismi açıklanmayan öğrenci, bir çok farklı yerde öğretmeniyle ilişkiye girdiğini itiraf etti.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, yaşananların ortaya çıkmasının ardından işinden ayrılan Rachel Farrel'ın, eşinden boşandığı da öğrenildi.


Giovan Battista Rini'nin mumyaların sırrı çözüldü! 200 yıllık 5 cesetin suçlularınn parçalarıymış!

Neredeyse 200 yıldır ölü olan, ancak yüz hatları bile zarar görmemiş bu mumyaların...


200 Yıllık mumyaların gizemi çözüldü!

Neredeyse 200 yıldır ölü olan, ancak yüz hatları bile zarar görmemiş bu mumyaların ardındaki gizem nihayet çözüldü...

İtalya'da, günümüzden 200 yıl kadar önce Giovan Battista Rini tarafından mumyalanan beş cesedin, günümüze kadar çok iyi korunmuş halde ulaşması bilimadamlarını Rini'nin mumyalama tekniğini araştırmaya itti.

Verona yakınlarındaki Desenzano Hastanesi'nde tutulan mumyalanmış vücut parçalarının en az beş farklı kişiye sahip olduğu düşünülüyor. Mumyalanmış parçalar beş kafa, iki göğüs ve bir kalpten oluşuyor.

Mumyalama işleminde kullanılan cesetlerden ikisinin suçlulara ait olduğu, diğerlerinin de aileleri tarafından hastanelere bağışlandığı belirtiliyor.

Yapılan araştırmaların ardından bilimadamları Rini'nin cesetleri önce kimyasal bir banyoya batırdıktan sonra arsenik ve civa enjekte ederek mumyaladığı ortaya çıkarıldı.


Bagnolo Mella'daki Le Cafe adlı bar, kasabanın erkeklerine karıları tarafından yasaklandı.

İtalya'nın kuzeyindeki Bagnolo Mella'daki Le Cafe adlı bar, kasabanın erkeklerine karıları tarafından yasaklandı.
Kafenin sahibi olan Laura Maggi, sekiz yıl boyunca işlettiği mekanına çok müşteri çekemeyince çözümü "iddialı" elbiseler giymekte buldu.
Laura'nın bu çözümü oldukça işe yaradı ve erkek müşteriler bir anda Le Cafe'nin müdavimleri haline geldi. Hatta müşteri sayısı o kadar arttı ki, belediye başkanı barın önünde oluşan aşırı trafiğe çözüm bulabilmek için bir yasa çıkarmak zorunda kaldı.
Ancak kasabanın bayanları Le Cafe'den ve Laura'nın vücudunu sergilemesinden pek hoşnut değiller ve belediye başkanının kocası da dahil olmak üzere kasabadaki evli erkeklere bu kafeye gitmek karıları tarafından yasaklandı.

Artık ulusal şöhrete kavuşmuş olan Laura Maggi, kasabanın kadınlarını üzdüğünün farkında olduğunu söylüyor ve ekliyor:
"Sorunun ne olduğunu anlayamıyorum, bu zararsız bir eğlence. Erkekler buraya geliyorsa ben ne yapabilirim? Kadınların üzüldüğünü biliyorum ama bu benim sorunum değil."

Laura müşterilerinin 100 kilometre mesafeden bile geldiklerini belirtiyor.

Bagnolo Belediye Başkanı Cristina Almici de kasabadaki kadınlardan barla ilgili şikayetler aldıklarını ancak insanların bu bara gitmelerini yasaklayamayacaklarını söylese de, cümlesini şöyle bitiriyor:
"Benim kocamın bu bara gitmesi kesinlikle yasak."


Kur'an yakan askerler yargılanacak! Obama'nın özrü Kur'an yakan askerleri kurtaramadı!

Salı günü Afganistan'daki Begram üssünde yaşanan Kur'an yakma olayının yankıları...

Kur'an yakan askerler yargılanacak

Afganistan Devlet Başkanı açıkladı


Salı günü Afganistan'daki Begram üssünde yaşanan Kur'an yakma olayının yankıları büyüyor. Peşpeşe gelen özürlere rağmen ülke çapında gösteriler düzenlenirken, Afganistan Devlet Başkanı Karzai, olayla ilgili askerlerin yargılanacağını açıkladı.

Karzai'nin ofisinden yapılan açıklamada "NATO, halka açık ve adil bir yargılama yapılacağı konusunda söz verdi" denildi.

2 ABD ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bugün yaşanan olaylarda bir Afgan askeri 2 NATO askerini öldürdü. Olay sonrası yapılan açıklamada öldürülen askerlerin Amerikalı olduğu ve olayın doğrudan Kuran-ı Kerim yakılması olayıyla bağlantılı olduğu bildirildi.

Olayın meydana geldiği Nangarhar vilayetinin Hogyani bölgesi Valisi Muhammed Hassad, göstericilerin Amerikan üssüne yaklaştığı sırada bir Afgan askerinin Amerikalı askerlerin üzerine ateş açtığını ve ikisini öldürdüğünü belirterek, ateş açan Afgan askerinin daha sonra kalabalığa karışıp kaçtığını kaydetti.

Dünden bugüne yaşanan olaylarda ölü sayısı da 14'e yükseldi.

OBAMA ÖZÜR DİLEDİ

ABD Başkanı Barack Obama da, Kur'an-ı Kerim'in yakılması nedeniyle Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'den özür diledi.Karzai'nin makamından yapılan açıklamada, Obama'nın Karzai'ye mektup göndererek resmen özür dilediği belirtildi.

ABD'nin Kabil Büyükelçisinin ilettiği mektupta Obama'nın "olaydan derin üzüntü duyduğunu" bildirerek, "içten özürlerinin" kabul edilmesini istediği kaydedildi. Obama'nın "hatanın kasıtsız olduğunu" vurgulayarak, "böyle bir olayın tekrar etmemesi için gerekli adımların atılacağından emin olunmasını istediği ve sorumlulardan hesap sorulacağını" ifade ettiği belirtildi.

ABD Savunma Bakanı Leon Panetta da Bagram üssünün yakınındaki bir gözaltı merkezinin kütüphanesinde bulunan Kuran-ı Kerimler ve diğer dini kitapların, aşırı dincilerin mesajları ve yazılarını içerdiği gerekçesiyle imha edilmesinden dolayı özür dilemişti.


Yunanistan'ın Türk hava sahasını ihlal etmeye devam ediyor! Komşunun Cahil cesareti başını yakacak!

Ekonomik kriz ile boğuşan Yunanistan, Türk hava sahasını ihlal etmeye devam ediyor...

Yunanistan it dalaşında hız kesmiyor

Ekonomik kriz ile boğuşan Yunanistan, Türk hava sahasını ihlal etmeye devam ediyor.

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren ve iflasın eşiğinde olan Yunanistan tüm sıkıntısına rağmen uçaklarını her biri 10-11 bin Euro'ya mal olan it dalaşı için havalandırıyor.

Uçaklar, Türkiye'nin Yunan bakanın 'zordayız' çağrısı üzerine doğalgaz vanalarını açtığı günün ertesinde bile it dalaşındaydı. F-16 savaş uçağının 1 saatlik it dalaşı 10 bin Euro, Mirage'ın ki ise 11 bin Euro'ya mal oluyor.

15 KEZ İHLAL ETTİLER

Genelkurmay Başkanlığı'nın verilerine göre, yılbaşından bu yana 15 kez Türk hava sahasını ihlal eden ve it dalaşına giren Rum uçakları son olarak Türkiye'nin doğalgaz vanalarını açtığı 19 Şubat'tan 1 gün sonra havadaydı.

20 Şubat'taki ilk it dalaşında Ege'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-16 uçağına Yunanistan'ın Arksos Meydanı'ndan kalkan 2 F-16 uçağı tarafından 1,5 dakika süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulundu.Yine aynı gün Yunanistan'ın Rodos Meydanı'ndan kalkan Puma tipi helikopter Bozborun Yarımadası/Muğla güneyinde Türk hava sahasını 1 dakika süre ile ihlal etti.