20 Şubat 2012 Pazartesi

Haftanın Filmleri (20.02.2012)


Muppets

The Muppets


Dünyanın en büyük kukla hayranı Walter ve arkadaşları, Los Angeles’da tatil yaparken petrolcü Tex Richman’ın Kukla Tiyatrosu’nu yıkarak mekânın altında petrol araması yapacağını ortaya çıkarırlar. Walter, Mary ve Gary tiyatroyu kurtarmak için gereken 10 milyon doları toplamak amacıyla farklı yönlere dağılmış olan kuklaları yeniden bir araya getirmesi için Kermit’e yardım ederler.




Hayalet Sürücü: Intikam Ruhu

Ghost Rider: Spirit of Vengeance


Şeytanın ödül avcısı Johnny Blaze inzivaya çekilmiştir, ta ki gizli bir mezhebe bağlı olan bir kilise, ondan genç bir çocuğu şeytanın elinden kurtarmasını isteyene dek. Başlarda tekrar Hayalet Sürücü’nün güçlerine sahiplenme fikrine sıcak bakmaz ancak çocuğu kurtarmanın ve üzerindeki lânetten kurtulmanın tek yolu budur.





Fetih 1453

Babası II. Murat'ın ölümü üzerine ikinci kez tahta çıkan II. Mehmet'in şimdi kafasında gerçekleştirmesi gereken ilk öncelik Bizans İmparatorluğu'nun son toprağı olan Konstantinapolis'i Osmanlı Devleti'ne katmaktır. Bu uğurda ne yapılması gerekiyorsa genç padişah hiçbirinden feragat etmeyecektir.


Osmanlı Devleti'ne çağ atlatarak imparatorluğa taşıyan Fatih Sultan Mehmet'in 1451 yılında henüz İstanbul'u alma planları yaptığı dönemden başlayan film, şimdiye kadar çekilmiş en büyük tarihi-kahramanlık projesi olma iddiasında.


Filmde Molla Gürani'yi de yani Fatih'i yetiştiren üstadı ve Fatih Sultan Mehmet’in çocukken aldığı bu eğitim süreçleri de yer alıyor. 3 boyutlu animasyonların da yer aldığı filmin yönetmenliğini Faruk Aksoy üstlenirken, senaryoyu kaleme alan Atilla Engin ve İrfan Saruhan'a Prof.Dr. Feridun Emecen, Doç.Dr. Hülya Tezcan, Doç.Dr. Gülgün Köroğlu, sanat tarihçisi Massimo Farinelli'den oluşan geniş bir danışmanlar kadrosu da eşlik ediyor.


Star Wars Bölüm 1: Gizli Tehlike

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace

Naboo gezegenindeki problemi çözmek için iki Jedi Şövalyesi, Qui Gon Jinn ve Obi-Wan Kenobi Naboo'ya doğru yola çıkarlar. Yolda, köle bir çocuk olan Anakin Skywalker ile karşılaşırlar. Çocuğun içindeki "güç"ün çok yüksek olduğunu fark eden şövalyeler Anakin'i de yanlarına alarak yola devam ederler.








Köstebek

Tinker Tailor Soldier SpyGary Oldman, Tom Hardy, Colin Firth, Mark Strong gibi güçlü bir kadroya sahip olan film, ünlü polisiye yazarı John Le Carre'nin aynı isimli romanından uyarlandı. Soğuk savaş sonrası İngiliz istihbarat örgütü içinde yaşanan bir köstebek avını anlatacak olan film; örgütün iç çatışmalarını, hesaplaşmalarını, müthiş entrikaları, devletler arası değiş-tokuşları, üstte ve altta var olan ilişkileri, stratejileri gözler önüne serecek.


Duyguların Rengi

The Help

'New York Times En Çok Satanlar’ listesinde bir numara olan ve hakkında çok konuşulan kitaptan uyarlanan 'The Help' 3 cesur kadının şehirdeki katı kuralları ve yerleşik davranışları aralarında gelişen alışılmadık bir arkadaşlıkla nasıl bozduklarının hikayesi anlatılıyor.

1960’lı yılların Mississippi’sinde üç farklı ve sıra dışı kişilikleri canlandıran bu cesur kadınlar, kendilerini tehlikeye atan ve toplumsal kurallara karşı gelen gizli bir yazı projesi sayesinde alışılmadık bir dostluk kurarlar. Beklenmedik bu ittifaktan, önemli bir kardeşlik doğar. Hepsi, onları tanımlayan sınırları aşma cesaretini kendilerinde bulur ve bu sınırların bazen aşılmak için konulduğunu fark eder. Bu, şehirdeki herkesi değişen zamanlarla karşı karşıya getirmek demek olsa bile...Dokunaklı, esprili ve umut dolu bir film olan 'The Help', değişim yaratabilmekle ilgili evrensel bir hikaye...



Marilyn ile Bir Hafta

My Week with Marilyn


1956 yılının yazında, 23 yaşında genç bir delikanlı olan Colin Clark (Eddie Redmayne), Oxford'da okuduğu bölümü terk ederek, sinema sektörüne girer ve kendisini o sırada çekimlerine başlanan 'The Prince and the Showgirl adlı filmin setinde, en alt kademedeki asistanlardan biri olarak bulur.


Sir Laurence Olivier (Kenneth Branagh),efsanevi yıldız Marilyn Monroe (Michelle Williams) ve o dönem yeni evlendiği kocası, İngiliz tiyatro oyun yazarı Aurthur Miller'ı (Dougray Scott) merkezine alan film, asistan Colin'in gözünden Monroe'nun İngiltere'de geçen bir haftasını anlatıyor.


Jack ve Jill

Jack and Jill


Ailesine bağlı olan Jack, ikiz kız kardeşi Jill'i Şükran Günü'nde aile yemeğine davet eder ve onunla bir anlaşma yapar. Fakat bir süre sonra işler tersine döner ve Jill evden ayrılır.