19 Şubat 2012 Pazar

Sex Hakkında Bilinmeyenler!

Çiftler aynı anda nasıl orgazm yaşar?

Cinsel uyarım ve zevkin en yüksek noktası olarak tanımlanabilecek orgazm süresi kişiye göre değişiyor.


Kadınlarda görülen orgazmlar alınan hazza göre şöyle sıralanabilir.

Cüce orgazmlar: Genellikle çok kısa sürerler, fazla tatmin edici değildirler; birkaç saniye süren hafif kasılmalarla gelişirler. Sanki hapşırık biçimindedirler. Bazı kadınlar bunu fark etmezler bile! Alınan haz düşüktür.

Normal orgazmlar: Yaklaşık 10-20 saniye sürer ve bazen bir tanesi bile yeterince doyurucudur. Eğitimle alınan haz ve süre arttırılabilir. Genellikle klitoral kaynaklıdır.

Hiperseksüel orgazmlar: Hiperseksüel kadınlarda görülür. Genelde bir başladı mı bitmek bilmezler. 20-30 saniyelikorgazmlar bazen 30-40 dakika birbirini takiben devam eder. Üstelik orgazm sayısı arttıkça erkeklerdekinin aksine cinsel istek ve orgazma yöneliş de artar. Bunlar hem klitoral hem de G-Noktası kaynaklı “bileşke orgazmları” dır. Bu kadınlarda PC-kasının da çok gelişmiş olduğu bilinmektedir.

KONSANTRASYON ŞART

Orgazm için pozisyon kadın açısından korunmalıdır. Erkek açısından da kişisel deneyimler doğrultusunda değişiklik gösterebiliyor. Çünkü orgazm konsantrasyon yoğunluğunun en fazla yaşandığı nokta. Örneğin, bir hapşırık ya da bir ışık bile konsantrasyonun bozulmasına neden olabiliyor.

Kadının konsantrasyonu küçük dış etkenlerde çok daha çabuk bozuluyor. Bu nedenle de kadın açısından kadınınorgazmı sırasında pozisyon ve ritim korunmalı ve sabit olmalıdır. Erkek ise kendi orgazmında pozisyonu ya da ritmi değiştirebilir. Ama kadın açısından bu söz konusu değil.

ORGAZM ANI NASIL ANLAŞILIR?

Uyarılma anından itibaren kan dolaşımı ve adrenalin hızlanır. Bu nedenle de seksin başından yani eylem başladığından bedensel hareketler ve sevişme başladığından itibaren terleme, olabilen ve görülen bir şey. Ayrıca yani belli araştırmalar göstermiş ki hormonlar terle birlikte belli farklı kokular da yaymakta.

Ritimden dolayı terlememiz çoğalıyor, orgazma yaklaştıkça da kalp bir kere ciddi bir taşikardik duruma geliyor, tansiyon değerlerimiz değişiyor, şeker değerlerimiz değişiyor ve sanki ağzımızda atıyormuş gibi hissettiğimiz bir kalp atış hızına varıyoruz.


Genelde kadınların tercih ettiği pozisyonlar kadınların üstte olduğu pozisyonlardır. Çünkü bu pozisyonlar güvenli pozisyonlardır. Kendi orgazmlarını ayarlayabilirler.


Genel olarak alırsak kadınlar kendilerinin üstte olduğu pozisyonlarda daha çok keyif alıyor diyebiliriz. Diğer pozisyonlarda da kadınlar eşleriyle konuşarak onları yönlendirebilirlerse gine orgazma ulaşmak kolay olacaktır.

Kadınların üstte olduğu pozisyonun avantajı klitoristin erkeğin bedenine sıkça temas etmesidir. Eğer vajinaya arkadan bir giriş söz konusu ise klitoristin uyarılması için el yardımı gereklidir.


Kadının bacaklarını ayırdığı klasik pozisyonda da klitorist erkeğe temas edeceğinden orgazm daha kolay olabilir.


Erkeklerin zevk noktaları

Erkekler, iç ve dış uyarılarla tetiklenen duyguları ve motivasyonları ile uyarılıyor. Alınan uyarıların merkezi sinir sisteminde toplanıp başta penis olmak üzere kalp, damar, deri, dolaşım sistemi ve kaslar aracılığı ile dışa vuruluyor. Uyarılma ile birlikte orgazm ve boşalma gerçekleşiyor.

Dokunma duyusu, koku, görsel uyarılar ve mental (düşünce ile ilişkili durumlar) uyarılar gerek erkek gerekse kadında cinsel uyarılmayı sağlıyor ve cinsel uyarılmayı kolaylaştırıyor ya da başlatıyor. Her iki cinsiyette de uyarılmanın sadece fiziksel olduğunu düşünmemek gerektiğini kaydeden Üroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Kadir Önem, “Merkezi sinir sisteminde toplanan uyarılar cinsel uyarı cevabını başlatır.

Cinsel uyarı cevabı kalp atışlarının hızlanması, kan basıncının yani tansiyonun yükselmesi, deride kızarıklıklar, kaslarda tonus artışı, peniste ereksiyon şeklinde oluşur” diyor.

Dokunarak hissetme

Cinsel yönden tahrik edici koku, görsel yönden kışkırtıcı bir görünüm, dokunma ile meydana gelecek hissetme duyusu ve cinsel partner hakkındaki mental düşünceler cinsel ilişki sürecini başlatıyor.

Erojen bölgelerin hassaslığı

Dokunma ve vibrasyon (titreşim) gibi uyarılar ile cinsel aktiviteyi diğer bölgelere göre daha yoğun ve hızlı başlatan bölgeler vardır. Erojen bölgeler olarak tanımlanan bu bölgelerin diğer bölgelere göre faklılıkları ise derideki sinir sonlanmalarının ve uyarıları alan reseptörlerin fazlalığıdır. Dolayısıyla bu bölgelere gelen daha az şiddetteki bir uyarı ile genital uyarılma cevabı diğer bölgelere gelen uyarılara oranla daha hızlı başlar.

Erojen bölgeler boyun, kulaklar, dil, dudak, ön kolun yumuşak cildi, parmak uçları, ayak tabanı, ayak parmakları, koltukaltı, göğüs duvarı, meme uçları, göbek deliği olarak sıralanabilir. Genital bölgede ise penisin alt bölgesi ve sünnet derisi genital bölgenin diğer kısımlarına göre daha fazla uyarılabilme potansiyeline sahiptir. Yapılan araştırmalarda, anüs ile testisler arasındaki cilde bastırarak cinsel olarak kişinin uyarıldığı gösterilmiştir.



İşte seks hormonlarının hareket vakti

Bilim adamları hesapladı. İşte sevişmek ve yemek yemek için en ideal saatler...

İtalyan bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre sevişmek için en idea saat sabah 7.30. Uzmanlar "Bu saatte seks hormonları daha iyi çalışıyor. Adrenalin seviyesi yükseliyor" diyor. Araştırmaya göre öğle yemeği için en ideal saat 13.30. İşte diğer saatler:

07.22
Güne Başlama saati

07.30
Sevişmek için en ideal saat

08.10
Kahvaltı yapın

09.00
Çalışmaya başlayın

10.30
Atıştırma vakti

(Meyveyle geçiştirmeye dikkat edin)

13.30
Öğle yemeği için en elverişli saat

14.16
Kahve için en idea saat

16.00
Açlık hissini bastırmak için yoğurt yiyin

17.00
Spor yapın

19.00
Kan akışı yavaşladığı için bir kadeh şarap içebilirsiniz

19.30
Akşam yemeği vakti

22.00
Duş alın

23.00
Uyku vakti


Silikon skandalı

30 bin kadına tıbbi silikon yerine daha ucuz olan endüstriyel silikon takılmış

FRANSA’da son 10 yıl içinde 30 bin kadına tıbbi silikon yerine daha ucuz olan endüstriyel silikon takıldığı ortaya çıktı. Bunun, ülkede onyıllardır yaşanan en büyük estetik ameliyat skandalı olduğu vurgulandı.

Bilgisayar parçaları ve elektronik sanayiide kullanılan endüstriyel silikonun takıldığı binlerce kadın sağlık bakanlığının önünde “Adalet istiyoruz” diye eylem yaptı.

“Poly Implant Prosthesis” adlı şirket İngiltere ve İspanya’da da binlerce kadının kullandığı implantları endüstriyel silikonla üreterek yılda 1 milyar Euro kâr etti. Şirket geçen yıl kapanırken, 2 bin kadın dava açtı. Sahte silikonlarla, bazı kadınlarda görülen kanser vakaları arasında bağlantı olup olmadığının anlaşılması için soruşturma başlatıldı.


Cinselikte dünya beşincisi olduk


Prezervatif markası Durex’in Dünya AIDS günü dolayısıyla hazırladığı “Küresel Seks Raporu” yayınlandı.


Raporda, her ülkeye mensup erkeklerin hayatları boyunca kaç kadınla birlikte olduğu açıklandı.

Türkler, Yeni Zelanda, İsviçre, Portekiz ve Güney Afrika’dan sonra en aktif beşinci ulus oldu. Rapora göre ortalama bir Türk erkeği hayatı boyunca 31 kadınla birlikte oluyor.

Yeni Zelanda’da bu oran 44, İsveç ve Portekiz’de ise sırasıyla 42 ve 34. Araştırmaya katılan 36 ülke arasında Malezyalı erkeklerin hayatları boyunca 3, Malezyalı kadınların ise 2 farklı partnerle cinsel ilişkiye girdiği kaydedildi.


Viagra'nın etken maddesi olan sildenafil sitratın, deri kanseri olan farelerde yaşam süresini uzattığı belirtildi.

Amerikan Bilim Akademisinin dergisi PNAS'ta sonuçları yayımlanan araştırmada, melanom benzeri kanserli fareler üzerinde yapılan deneylerde, sildenafilin tümöre doğrudan saldırmadığı, ancak bağışıklık sistemini tümörle savaşta güçlendirdiği görüldü. Araştırmada yer alan Alman Mannheim tıp fakültesi bilim adamlarından Viktor Umansky, sildenafilin tümörün kendi savunma sistemini zayıflatarak, vücudun bağışıklık sisteminin savaşını kolaylaştırdığını kaydetti.

Birçok tümörün kronik enfeksiyonlara neden olarak, bağışıklık sisteminin, tümöre saldırmasını engellediğini belirten Umansky, bu süreçte tümörün en büyük yardımcılarının mds-hücreleri olduğunu ifade etti. Bağışıklık sisteminin kanserle savaşan en önemli unsuru olan T-hücrelerinin mds-hücreleriyle temas ettiğinde faaliyetlerini durdurduğunu bildiren Umansky, sildenafilin ise bunu önlediğini belirtti. Sildenafil verilen kanserli farelerdeki tümörlerin kısmen küçüldüğünü söyleyen Umansky, yedi hafta sonra hayatta kalan farelerin sayısının, sildenafil verilmeyenlerden iki kat fazla olduğunu belirtti.

Sildenafil verilen farelerde kanserle savaşan T-hücrelerinin sayısının normalleştiğini kaydeden Umansky, bu maddenin melanomun etrafındaki kronik enfeksiyonu nötralize ettiğini ve mds-hücrelerinin bağışıklık sisteminin çalışmasını önleyici etkisini ortadan kaldırdığını bildirdi. Sildenafilin insanlarda aynı etkiyi gösterip göstermeyeceğinin bilinmediğini de ifade eden Umansky, ancak bu etken madde ilaç olarak kullanıldığı için insanlar üzerinde klinik deneylerin kısa sürede başlayabileceğini kaydetti.



Bu virüs dünyanın cinsel yaşamını etkileyecek

Geniş ölçekli bir araştırmaya göre cinsel yolla bulaşan HPV virüsü oral yolla erkeklere bulaştığında gırtlak kanserine neden oluyor. Üstelik bu oran erkeklerde sigara sebebiyle gırtlak kanserine yakalanan erkeklerden daha fazla.

Araştırmacılar cinsel yolla bulaşan HPV virüsü ile bağlantılı olan 271 çeşit gırtlak kanseri virüsünü inceledi ve bu gırtlak kanseri virüslerinin HPV ile ilişkisi olduğu tespit edildi.

Onkoloji Kliniği Dergisi'nde yayınlanan araştırmaya göre bu son yıllarda git gide artış göstererek korkutmaya başlayan HPV virüsünün ağırlıklı olarak erkeklerde gırtlak kanserine neden olduğu ortaya çıktı.


Cinsel İstek Nasıl Arttırılır?

Günümüzde cinsellik ile ilgili en büyük sorunlardan biri uzun soluklu ilişkilerde meydana gelen değişimler... İlişkilerin süresi uzadıkça cinsel ilişki sıklığı düşebiliyor, spontan cinsel istek azalabiliyor, cinsel yaşam rutin bir kısırdöngüye girebiliyor. Bu nedenle uzun süreli ilişkilerde tatminkar bir cinselliğin yollarını inceleyen araştırmalar artıyor. Bunlardan bir tanesi Avrupa Cinsellik Federasyonu kongresinde sunuldu.

Çalışmaya göre kişisel geçmiş ve başarılardan tatmin olmayan, eşine güven duymayan, ilişkide sürekli çatışmalar yaşayan, yoğun iş ve finansal stres altında olan kişiler uzun süreli ilişkilerde cinsel istekte azalma yaşayabiliyor. Öte yandan birlikte kaliteli zaman geçiren, ilişkilerinde oyunlara, eğlenceye ve zevke vakit ayıran, kişisel ve sosyal aktiviteleri ilişkilerine katan, cinsel hayatlarının canlı kalması için efor harcayan, rutinleri kırmaya çalışan, kendini ve karşısındaki sürekli tekrar keşfetme gayesinde olan kişilerde -cinsel aktivite miktarında zamanla azalma olsa dahi- cinsel tatmin ve mutluluk değişmiyor hatta artabiliyor. Uzun süreli ilişkinizde cinsel hayatınızla ilgili sorunlar yaşıyorsanız önce eşinizle konuşun.

Ne hissettiğinizi, partnerinizin ne düşündüğünü konuşmanız, iletişim kurmanız, birlikte çözüm yolları aramanız çok önemlidir. Eğer ısrarla devam eden sorunlar varsa bir uzmana başvurmanızı öneririm. Sorununuz ilişkiden mi kaynaklanıyor, görmezden geldiğiniz veya farkında olmadığınız (hormonsal düşüklük gibi) cinsel bir sorununuz mu var? Bu ve bunun gibi sorunların yanıtlarını bir uzman yardımıyla bulabilirsiniz.


Fazla seks yapmak ‘seks bağımlılığı’ demek değildir

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Yargıç, ‘seks bağımlılığı’ ile ilgili bilgi verdi


Seks bağımlılığı, sekse meraklı olmaktan ya da fazla seks yapmaktan ibaret değildir. İnsanın sadece eşiyle sık bir şekilde cinsel ilişkiye girmesi, ancak bunun dışında zorlayıcı birtakım cinsel faaliyetlerde bulunmaması, hastalık değil tersine güzel bir şeydir. Ancak bazı eşlerde cinsel istek aynı düzeyde değildir ve ilişki sıklığıyla ilgili beklentiler farklı olabilir. Her çift bu konuda zamanla bir ara yol bulur. Seks bağımlılığını normal cinsel hayattan ayıran özellik, gizli ve başkaları tarafından öğrenildiği takdirde genellikle utanç verecek davranışlar olması ve bu davranışların tekrarlayıcı hal almasıdır. Bunu yapan kişi, genellikle pişmanlık dönemleri yaşasa da buna rağmen kendini engellemekte zorlanır ve yapmama kararı aldığı halde, kendini tutamayıp tekrar yapar. Seks bağımlılığı çeşitli şekillerde ortaya çıkabilir.

BAĞIMLILIĞIN NEDENLERİ

Aşırı sanal pornografi, siber seks, 900’lü hatlarla konuşma, aşırı mastürbasyon, röntgencilik, teşhircilik, çok uygunsuz kişilerle ya da çok uygunsuz mekânlarda cinsellik yaşama takıntısı, uygunsuz dokunmalar, erotik ürünlere takıntı vb. çeşitli davranışlar görülebilir. Kişi bunlardan sadece birine bağımlılık gösterebileceği gibi farklı cinsel davranışlara de bağımlı olabilir. Bütün bağımlılık türlerinde olduğu gibi seks bağımlısının hayatı da yönetilemez hale gelir. Fiillerinin kötü sonuçlarına (ilişki ya da evliliğin bitmesi, iş sorunları, yasal problemler, kendine güveni kaybetme, çaresizlik) rağmen kendini durdurmakta zorlanır. Cinsel uğraşı, büyük bir zaman ve enerji alır. Kişi cinsel eylemi yaparken sadece ona odaklanır ve diğer duyguları izole eder. Sonrasında genellikle pişmanlık, utanç ve ümitsizlik gelir.

Her insan için cinsellik zevk vericidir ancak seks bağımlıları, tıpkı alkol ya da madde bağımlıları gibi, seksi stresten ve ruhsal acılardan kurtulmak için kullanırlar. Dönem dönem kişinin kontrol çabalarıyla azalsa bile zamanla daha sık ve/veya aşırı bir hal alır. Kendini tutma ve bırakma dönemleri yaşanır. Kendini tutma saatler, haftalar, aylar hatta yıllar sürebilir. Kendine ve çevresine bunu asla tekrar yapmayacağına dair söz vermesine rağmen aynı ya da benzer eylemlere geri döner. Eylemin zevki geçince yine pişmanlık ve yeni bir “beyaz sayfa” açılır. Bu durum bir döngü halinde devam eder. Bu durumdaki kişilerin mutlaka bir psikiyatrik yardım ve tedavi almaları gerekir.