20 Şubat 2012 Pazartesi

We Love İstanbul !

Uçanev, Klasik


Uzun uzun oturmaya gidilesi yer, bol koltuk var, terasta cumartesileri canlı müzik var, birini beklerken bakınmaya kütüphane var, ayrıca etkinlikler için film gösterilebilecek bir salonu var, konuşup ayarlayabiliyorsunuz.Çok janjanlı değil ama menü güzel, yemek, tatlı, türlü sıcak soğuk içecek var. Alkol de var, kokteyller ve bira...Ne ararsan var yani. Biranın tadına bakabileceğiniz güzide mekanlardan bir tanesi. 5 TL ye mezeler bulabilirsiniz bu mekanda. 1 duble rakı 4 TL'ye satılıyor ayrıca. 50 cl bira 3 tl 70 cl bira ise 4 tl'ye elleriniz arasında :)


Midpoint Capacity

Midpoint harika ortamların mekanıdır,gittiğimde sıcak dondurmasını ve farklı tatdaki sıcak kahvelerini mutlaka içerim.Cafe ve bar görünümünde farklı bir akustiği var benim çok hoşuma gidiyor.Biraz pahalı gelebilir ama buna değer :)






Valonia Chocolate & Cafe

Valonia Chocolate& Cafe bir çikolata cafesinden daha fazlası diyebilirim size. Aşırı şık bir dekoru var. Konseptine bayılıyorum. Kim yapmışsa ellerine sağlık. Pasta ve çikolatalarına gelince saygıyla eğiliyorum önlerinde tek kelimeyle muhteşemler...






500t Cafe & Bar

Gittiğinizde evinizdeki rahatlığı sağlayan tek mekan 500t cafe. Herkesin gidip bir kadeh sıcak şarap içmesini tavsiye ederim. Özellikle mekandaki kırmızı koltuk çok sıcak ve rahat. Bozcaada ya gitmeye gerek kalmadan adanın havasını alabileceğin eşsiz ve güzel bir mekan. Ayrıca küçük kış bahçesi de çok keyifli




Secret Passion

Çok şık ve kaliteli mekanlardan biri de Secret Passion cafe. Burada ister güzel manzarasına karşı kahvaltınızı yapın ister geceleri içkinizi yudumlayın. Ben genelde kahvaltısını tercih ediyorum. Köy kahvaltısıyla doymamak ve güzel lezzetlerinden tatmamak elde değil. Fiyatları da orta düzayde. Buraya mutlaka gitmelisiniz ,tavsiye ederim.




KAFES Cafe-Nargile

Kuruçeşmenin yeni gözdesi olma yolunda ilerleyen mükemmel bir yer burası hani şehrin bunaltıcı havasından kaçmak için bir yerlere gitmek istersiniz ya doğru yerdesiniz. Tarihi çınarların o büyülü görüntüsü eşliğinde aziz istanbulu izleyerek çayınızı yudumlayabildiğiniz ,nargilenizin dumanını büyülü istanbula gönderebildiğiniz mükemmel bir mekan. Yemeklerine gelince kızarmış dondurması meşhur, bombası, harika ev yapımı limonatası ve üstüne de leziz menengiç kahvesi... Gittiğiniz zaman bunları mutlaka denemenizi tavsiye ederim.


Kafe Pi Asmalimescit Lounge

Tekel birası konseptiyle hoş bir mekan ama her daim kalabalık,sıkış sıkış oluşu son zamanlarda trajını düşürmesine neden oldu bence.Ben şahit olmadım ama birçok insan da garsonların saygısızlığından muzdarip.





Boş Zamanlar Biranesi‏

Fiyat bakımından gayet uygun,öğrenciler tarafından tercih edilen bir mekan...








Wan-na

Lezzet ve eğlencenin buluştuğu bir yer Wan-na... Uzakdoğu Mutfağından en seçkinlezzetleriyle size ziyafet çektiriyor. Akşam yemeğinden sonra da mekan bir dans kulübüne dönüşüyor. Kaliteli eğllence için iyi bir adres Wan-na..




Jolly Joker İstanbul

Haftanın hemen her günü etkinlik olan bir mekan.. Oldukça sık çıkan belli başlı gruplar var.. Mekan biraz ufak ama eğlenceden dolayı bunu pek de sorun etmiyorsunuz..






Babylon

Mini konserler için biçilmiş kaftan. Harika ses ve ışık sistemleri var. En severek gittiğim konser mekanlarından bir tanesi.






Dorock

İstiklal caddesinde en uygun fiyata bira içebileceğiniz , sert müzikler ve zifiri karanlık sevenler için ideal bir mekan...





Limonlu Bahçe

Cici bir mekan...Alman Kültür Merkezinden aşağı doğru yürüyünce sağ kolda kalıyor. Sanki bizi herkes bulmasın, müdavimlerimiz bize yeter der gibi gizli bir yerde kalıyor :) Ortamgerçekten çok huzur verici...Fiyat olarak pek öğrencilere hitap ettiğini söyleyemeyiz.Ama genel müşteri kitlesi de öğrenciler gibi :) Yemekler çok lezzetli ama...




Sortie

Çok kaliteli bir yer Sortie. Konsept olarak diğer yerlerden çok farklı, konumu çok güzel. Hem güzel bir restoranda yemek yiyip daha sonra da güzel bir barda eğlencenin dibine vurabileceğiniz bir yer :) Fiyatlar tabii yüksek ama içeride hizmet veren mekanların hepsi alanının en isim yapmış yerleri.




herkesin söylediği gibi çok ilginç bir dekorasyona sahip. Her daim kaliteli müzik sunmayı başarmış bir mekan. Konser günleri kalabalık olmasına rağmen istediklerinize çok geçmeden ulaşabiliyorsunuz :)






Old School Rock Bar

Taksimde rock-metal bar olarak gidilebilecek eder yerlerden birisi.








Shaft Blues & Jazz Club

Shaft denildiğinde akla Bulutsuzluk Özlemi, Acil Servis, Gür Akat ve en önemlisi Yavuz Çetin gelir. En güzel günleri Cuma, Cumartesi'dir. Canlı performanslar 04:20'ye kadarsürüyor. Mekana giriş ücretlidir. Genellikle kalabalık olduğu için erken gitmekte fayda var. İçkileri ve servisleri orta seviyededir. Bluesaint'i Shaft'da dinlemek gerek.




Gizli Bahçe

Eski bir beyoğlu binasında yer alan mekanın ikinci katında bir balkonu var. Bu balkondan aşağıda meyhanelerin sokaklara taşmış kalabalığını görülüyor. Haftanın gününe göre çalan şarkılar değişiyor. Öyle sıkış tıkış bir yer de değil. Sakin olduğundan arkadaşlarınızla gidip sohbet edebileceğiniz bir mekan..




Leman Kültür

Gençlerin uğrak mekanı olan bir mekan. Dekoru dizaynı çok hoş. Kalabalık zamanlardaservis biraz gecikse de güzel, lezzetli tabaklar sunuyorlar.






45'lik

Filmden sonra bir patlama yaşadı... Ama hala arkadaşlarınızla içkinizi yudumlayarak güzel şarkılar dinleyebileceğiniz güzel bir mekan. Fiyatları da öyle sükse yaptıktan sonra katlanmadı.Tavsiye ederim..Ayrıca bu mekanın çok yakın arkadaşlarımla aramda esprisi olduğu için gözümde ayrı bir yeri vardır :)